Foccacia (un genre de...)


Je me suis inspirée de la recette ici, et je l'ai adaptée pour mon levain.
For this recipe, I was inspired by the recipe here. As usual, I adapted it for my natural levain.
Foccacia aux herbes de provence - qui ressemble plus à une pizza maintenant :p - au chou, oignons, tomate, poivron et feta.
Foccacia with herbes de Provence - looking now like a pizza with all the toppings :p - with kale (bullata), onions, tomato, paprika and feta.

Ingrédients (pour une foccacia moyenne - je dirai 4 à 6 personnes pour une entrée):
Levain 60%: 63 g
Eau: 126 g
Farine: 211 g
Huile d'olive: 2 c.s.
Sel: 1,5 c.c.
Herbes de Provence: au goût
Total: environ 400g

Ingredients (for a medium foccacia - about 4 to 6 person as a starter):
natural levain 60%: 63 g
Water: 126 g
Flour: 211 g
Olive oil: 2 c.s.
Salt: 1,5 c.c.
Herbes de Provence: to your taste
Total: environ 400g

Préparation / Protocole:

En MAP / with bread machine:
mettre en machine à pain avec le programme pâte seule.
A la fin du programme, laisser lever la pâte environ 8h.
Put everything in the bread machine, with the program for doughs.
At the end, allow the dough to rise for about 8 hours.

Au robot / with a robot:
Mélanger les ingrédients et pétrir comme une pâte lourde selon les instructions du robot.
Pétrir 7 minutes environ.
Mix all the ingredients and knead as a heavy dough according to the instructions of the manufacturer.
Knead for about 7 minutes.

Assemblage de la focaccia / Shaping the foccacia:

Préchauffer le four à 260°C
Étaler le pâton dans une plaque rectangle, pas trop fine (ce n'est pas  une pizza!)
Enfoncer le bout des doigts dans la pâte à intervalles réguliers presque jusqu'au fond.
Recouvrir d'un torchon propre et humide, et laisser poser quelques heures.
Cuire au four 25 minutes ou jusqu'à que les bords soient bien gonflés et dorés.
Preheat the oven to 260°C.
Roll the dough out as a rectangle shape, not too thin (it is not a pizza!)
Push the tip of your fingers inside the dough almost to the bottom, leaving regular space between the wholes. 
Cover with a clean wet cloth and allow to rest a couple of hours.
Bake in the oven for 25 minutes approximately, until the borders became swollen and golden. 

Optionnel / Optional:
Recouvrer la pâte des légumes et badigeonner les bords d'huile d'olive avant d'enfourner.
À la sortie du four, émietter le fromage feta sur le dessus.
Top the foccacia with veggies, and brush the borders with olive oil before putting it in the oven.
When you get it out of the oven, spread some feta on top of it.

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